WIERINGERWERF - Het is zover, de nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten in gemeente Hollands Kroon is gereed. Op 4 april aanstaande wordt het pand feestelijk geopend door demissionair wethouder Meskers. Daarmee is voldaan aan de wens om arbeidsmigranten een tijdelijk thuis te bieden.

Initiatiefnemers voor de nieuwe huisvesting zijn Flexible Human Services en NoordWest3 die hun arbeidskrachten graag toevertrouwen aan de zorg van Dutch Foreigner Care. Garant voor de bouw staat RotteveelM4.

Aan een leegstaand bedrijfspand is een nieuwe bestemming gegeven door het ingrijpend te verbouwen tot flexwoonlocatie voor arbeidsmigranten. In samenspraak met de omgeving heeft het pand de nieuwe functie gekregen. Op 4 april zullen de eerste inwoners hun intreden doen. De nieuwe huisvesting voor de arbeidsmigrant voorziet in flexibele woonruimtes met aparte en gedeelde voorzieningen. Het pand is een voorbeeld van hoe goede huisvesting voor arbeidsmigranten eruit moet zien. Een huislijke omgeving waarin het prettig verblijven is. De naam De Stek geeft het al aan; het is een plek waar je je thuis voelt. Bijzonder aan deze woonlocatie is dat de arbeidsmigrant die er wordt gehuisvest direct wordt ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie.

Met de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente wordt de legaliteit van arbeidsmigrant bestendigd. Dat geeft een hoop rust voor zowel de gemeente, de huisvester, de werkgever als de arbeidsmigrant zelf. De huisvesting zelf is het neusje van de zalm op het gebied van flexwonen. Voldoende privé ruimte binnen én buiten en gezellige gemeenschappelijke ruimtes met goede voorzieningen. Het zal voor de werknemer ver van huis niet moeilijk zijn zich tijdelijk thuis te voelen op De Stek.